Siljan Classics 2018
Veteranbåtsfestival och racerbåtstävlingar

Dags igen för en av sommarens höjdpunkter i Mora. Den fjärde upplagan av veteranbåtsfestivalen Siljan Classics bjuder på ett fullspäckat program, som vanligt den sista helgen i juli.

Även i år två dagar i rad, men nu fredag och lördag. Boka in den 27 och 28 juli för heldagar vid Siljans strand, mitt i Mora centrum. Notera att dagarna har olika program. Programmet uppdateras kontinuerligt på www.siljanclassics.se

Årets upplaga har ett något annorlunda upplägg, veteranbåtarna och racerbåtarna delar på tiden båda dagarna. Fredagen startar klockan 9.30 med sedvanlig invigning med pompa och ståt och ett veteranbåtsprogram som sträcker sig fram till lunch. Därefter startar tränings- och kvalificeringsheat med racerbåtar i klasserna GT15, GT30, HSY och Classic. Två av klasserna är deltävlingar i både svenskt och nordiskt mästerskap. I värstingklassen går det undan ordentligt, över 100 knop! För övrigt är årets racerbåtstävlingar en försmak och generalrepetition inför 2019, då det bjuds på både Europamästerskap och Världsmästerskap i flera klasser. Än en gång blir Saxviken tävlingsarena för några av världens snabbaste båtar. Cirkeln är på väg att slutas.
Lördagens program är spegelvänt med racerbåtarnas tävlingsheat från cirka klockan 9.00 till lunch och därefter avslutas dagen med ett fullspäckat veteranbåtsprogram.

I veteranbåtsprogrammet finns flera klassiska favoriter. Förutom ett femtiotal vackra båtar, de äldsta över 100 år gamla (still going strong), får vi njuta av mullret från en av flygplansvärldens mäktigaste klassiska motorer, Rolls Royce Griffon –en 37-liters V12:a och i luften en roteflygning med två underbara Tiger Moth dubbeldäckare.

Klassiska bilar
Siljan Classics har även i år inbjudit ett trettiotal klassiska bilar från början av 1900-talet till 1950. Kom och se hur båt- och bildesign har följts åt genom åren.

Barnens Siljan Classics
Även i år får de allra yngsta en egen avdelning där man kan testa radiostyrda båtar och bilar från Leklust, åka elbil och hänga med på roliga tävlingar tillsammans med Europcar. Allt är gratis för barnen!

Fina priser till bästa klädsel
Kom gärna i tidstypisk eller marin klädsel, ett utmärkt sätt att förgylla festivalen och samtidigt har du chansen att bli utsedd till årets Miss och Mister Classic.

NYHET! Krögartält och musikunderhållning.
En efterlängtad nyhet är festivalens krögartält tillsammans med Mat vid Siljan. Njut av erkänt god mat och dryck och lyssna till svängig musik till en av Moras bästa musikerkonstellationer. Där veteranbåtsprogrammet slutar, tar kvällslivet vid. Ta gärna kontakt med någon av veteranbåtsägarna vid kajen, som säkert är villiga att ta en kvällstur tillsammans med dig ut på Siljan. Mat, dryck, musik och en sjötur i en klassisk båt, kan det blir bättre?

Fri entré
Som vanligt bjuder festivalens sponsorer på fri entré till alla.


Välkommen till Siljan Classics 2018 -a splendid time is guarenteed for all!

Klicka på bilden nedan för aktuellt dagsprogram

70x100_Dagsprogram2018.jpg